مشخصات فردی و زندگینامه
نام:عباس
نام خانوادگی:جلالی
تخصص ها:فقه و اصول

زندگی نامه

آقاى عباس جلالى، در پگاه روز پنجم شهریور ماه 1334 شمسى در روستاى جواران از توابع شهرستان رابُرِ بافتِ کرمان، در خانواده‏اى مذهبى دیده به جهان گشود. در شش سالگى به دبستان راه یافت و پس از تحصیلات ابتدایى مدتى را به اقتضاى سنین خود با پدرش در شغل نجّارى همکارى داشت که این همراهى، به دلیل شرایط آن زمان تا هفده سالگى ادامه داشت. اظهار تمایل وى به مسائل مذهبى در همان آغاز و نیز آمد و شد به مسجد و گاهى گفتنِ اذان و آشنایى با روحانیون تبلیغى در ایام ماه رمضان و محرم، در روستاى یاد شده، همه حاکى از کششِ او به سمت و سوى مسائل اعتقادى و دینى بود و همین موضوع سبب شد که پس از ورود یکى از برجسته‏ترین اساتید دروس خارج حوزه علمیه قم (آیة اللَّه رحمتى) به روستاى جواران و فراخوان آن استاد از جوانان مستعد روستا براى حضور در حوزه‏هاى علمیه، عباس جلالىِ نوجوان، از جمله نخستین کسانى بود که اعلان آمادگى نمود و در همان روز، مورخه 26 / 12 / 1351 همراه با استاد، راهى شهرستان سیرجان شده و دروس مقدماتى را آغاز نمود و پس از پایان تحصیلات مقدماتى، رهسپار شهر مقدس قم گشت.

 از آنجا که این هجرت در فصل تحصیلى انجام پذیرفت و در مدارس حوزه، حجره‏اى خالى وجود نداشت، او با اجاره نمودن اتاق کوچکى در یکى از محله‏هاى قدیمى شهر قم (جوب شور) همراه با برادر کوچکترش «على» که سال‏ها بعد در جبهه‏هاى حق علیه باطل، به شهادت رسید، دوران جدید تحصیلى خود را آغاز و با تلاش مضاعف به تحصیلات خویش ادامه داد و در همان سال‏ها (1356) در آن شهر تشکیل خانواده داد که حاصل آن، دو پسر و دو دختر است.

 وى با شرکت در امتحانات خاص حوزوى که بر اساس رتبه درسى ارتقا مى یابد توانست طى چند سال، مدارج علمى را یکى پس از دیگرى طى و در دروس خارج شرکت نماید.

 از اساتیدِ وى در مقاطع گوناگون درسى حوزه علمیه قم، مى‏توان از آقایان: مدرّس افغانى، عرفانیان، وجدانىِ فخر، باکُویى، اعتمادى، ستوده، فاضل لنکرانى و وحید خراسانى نام برد.

 او همان گونه که پیش از انقلاب، به امر تبلیغ اهتمام مى‏ورزید، پس از پیروزى انقلاب اسلامى نیز در فصول تبلیغى به ویژه در دوران دفاع مقدس و بسیج نیرو و در انبوه مراسم شهدا، به تبلیغ مى‏پرداخت و از آن جا که احساس مى‏کرد طلبه، در این زمان باید پاسخگوى مسائل جهانى و آشناى به زبان آن‏هاباشد، به فراگیرى زبان عربى و انگلیسى، علاقه وافرى نشان داد و به مجردِ تشکیل مراکز آموزشى و متُد درسى حوزویان، در کلاس‏هاى این مراکز شرکت و پس از چند سال، طى مراحل آموزش و شرکت در آزمون‏هاى مربوطه، به دریافت پایان نامه‏هاى دوره عالى مکالمه عربى و انگلیسى نائل گشت. وى همزمان با آموختن این زبان‏ها، به ترجمه مقالات و داستان‏هاى ساده و آسانِ عربى و پس از پایان دوره آموزشى، با پى گرفتن ترجمه متون یاد شده و با ارتقا بخشیدن تدریجى آن، طى سال‏ها، ابتدا با ترجمه صوتى کتاب سه جلدى «المَدخَل إلى تعلّم المکالمة العربیّه» به همراه دو تن از اساتیدِ عرب زبان خود، به نام‏هاى استاد ابو عقیل حیدرى و استاد ابوذر حکیم، در واحد صوتِ دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم در 45 کاسِت، براى آموزش دوره‏هاى آموزشى حوزه‏هاى علمیه سراسر کشور و ترجمه کتاب «گفتگو»، سفارش سازمان حج و زیارت تهران در 12 کاسِت، براى مدیران کاروان‏هاى حج سراسر کشور، عملاً وارد ترجمه کلانِ متون مختلف عربى گشت که به بخشى از آثار مکتوب ترجمه‏اى وى اشاره مى‏شود:

 1 - راه یافته یا چگونه شیعه شدم: ترجمه کتاب «ثمّ اهتدیت» تألیف دکتر سیّد محمّد تیجانى سماوى. انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم.

 2 - عصر ظهور: ترجمه کتاب «عصر الظهور» تألیف استاد علامه على کَوْرانى عامِلى. چاپ و نشر بین الملل، تهران.

 3 - داستان‏هاى پیامبران، از آدم تا خاتم: مجموعه‏اى 20 جلدى، تألیف استاد کمال السّید. انتشارات انصاریان، قم.

 4 - همراه با پیامبران در قرآن: ترجمه کتاب «مع الأنبیاء فى القرآن» تألیف عفیف عبد الفتّاح طبّاره، با همکارى استاد حسین خاکساران. انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم.

 5 - اهل بیت، محور وحدت: ترجمه کتاب «الخطط السیاسیّه لتوحید الأمّة الإسلامیه» تألیف استاد احمد حسین یعقوب. انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم.

 6 - پیشواى علم و معرفت: ترجمه کتاب «الإمام جعفر الصّادق» تألیف المستشار عبد الحلیم الجندى. انتشارات سازمان تبلیغات تهران و انتشارات زائر، وابسته به آستانه مقدسه حضرت معصومه (س).

 7 - پاسدارى از سنّت: ترجمه کتاب «لا تضیّعوا السنّه» تألیف استاد مصطفى خمیس. مرکز دائرة المعارف فقه اهل بیت.

 8 - تاریخچه پوشش کعبه: ترجمه کتاب «الکعبة و الکسوة». حوزه نمایندگى ولىّ فقیه در امور حج و زیارت.

 9 - تاریخ دریانوردى در اسلام: ترجمه کتاب «البحریّة الإسلامیّه». مرکز تحقیقات سپاه پاسدران انقلاب اسلامى، قم.

 10 - با خورشید سامرا: ترجمه کتاب «حیاة الإمام الحسن العسکرى» تألیف محمد جواد الطبسى. انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم.

 11 - نقدى جامع بر تصوّف: ترجمه کتاب «رسالة الإثنا عشریّه» تألیف محدّث فرزانه، حُرّ عامِلى صاحب وسائل الشیعه. انتشارات انصاریان، قم.

 12 - خورشید، در نهان: ترجمه کتاب «الغیبه» تألیف شیخ الطّائفه (شیخ طوسى) در دو جلد. مؤسسه تعاون امام خمینى، تهران.

 13 - پیشوایان هدایت: ترجمه کتاب «أعلام الهدایه» تألیف گروه مؤلّفین مجمع جهانى، در پنج جلد. مجمع جهانى اهل بیت.

 14 - سلحشوران طفّ: ترجمه کتاب «إبصار العین فى أنصار الحسین» تألیف علامه سماوى. انتشارات زائر، وابسته به آستانه مقدسه حضرت معصومه (س).

 15 - دفاع از امیر المؤمنین: ترجمه جلد ششم «الإنتصار» تألیف علامه کورانى عامِلى. شوراى مدیریت حوزه علمیه قم، کنگره بزرگ غدیر، مجمع جهانى اهل بیت. 

 16 - اشک و ماتم، در سوک سبط خاتم: ترجمه کتاب «لواعج الأشجان» تألیف علامه سیّد محسن امین عامِلى صاحب اعیان الشیعه. انتشارات فقه، قم. و انتشارات امیر کبیر تهران.

 17 - بررسى احادیث توسل و زیارت: ترجمه کتاب «رفع المناره» تألیف محمود سعید ممدوح. حوزه نمایندگى ولىّ فقیه در امور حج و زیارت.

 18 - در خواست بهبودى و شفا از قرآن: ترجمه کتاب «الإیمان فى الإستشفاع بالقرآن» تألیف استاد سیّد حیدر احمد الأعرجى. انتشارات انصاریان، قم.

 19 - تحقیق، تصحیح و اعراب گذارى کتاب «رسالة الإثنا عشریّه» از حُرّ عامِلى. انتشارات انصاریان، قم.

 

 کارهاى در دست اقدام و آماده چاپ:

 1 - امنیت در اسلام: ترجمه کتاب «مفهوم الأمن فى الإسلام» تألیف دکتر مصطفى محمود منجود. در 2 جلد، با همکارى استاد عباسعلى براتى.

 2 - صبح آزادى: ترجمه کتاب «یوم الخلاص فى ظلّ القائم علیه السلام» تألیف استادِ فقید، کامل سلیمان، در 3 جلد.

 3 - ترجمه و تحقیق کتاب «إثبات الوصیّه» تألیف مسعودى، صاحب مروج الذهب.

 4 - ترجمه و تحقیق کتاب «بصائر الدّرجات» تألیف صفّار قمى، از یاران امام عسکرى علیه السلام در 3 جلد.

 5 - ترجمه کتاب «ذلک یوم الخروج» تألیف سیّد حسین المدرسى.